De voorbeelden van B&B

Samenwerking VNMI en Borger & Burghouts bij naleving arbo- en veiligheidsregels

De Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI) is een samenwerking op het gebied van arbo- en veiligheidsomstandigheden aangegaan met adviesbureau Borger & Burghouts. Wim Hamers, voorzitter van VNMI: “Arbo en veiligheid staan bovenaan de prioriteitenlijst van de metaalproducenten. Deze samenwerking met Borger & Burghouts biedt ondersteuning aan onze lidbedrijven en helpt hen te voldoen aan de meest actuele wet- en regelgeving op het gebied van arbo- en veiligheidsomstandigheden”. Joost Baak, directeur van Borger & Burghouts: “Wij zijn ervan overtuigd dat wij door deze samenwerking een bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de metallurgische industrie”.

Samenwerking VNMI en Borger & Burghouts

Voor veel bedrijven uit de metallurgische industrie is het voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving op het gebied van arbo- en veiligheidsomstandigheden in de eerste plaats een ingewikkelde studie. Van bedrijven wordt een brede en diepgaande deskundigheid verwacht over de wirwar aan Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. De overeenkomst met Borger & Burghouts ondersteunt de VNMI-lidbedrijven op brancheniveau, door te tonen welke wet- en regelgeving op hen van toepassing is en hoe men daaraan kan voldoen. Daarnaast brengt Borger & Burghouts in kaart welke wet- en regelgeving er in de toekomst voor de sector aankomt en informeert men de sector over wijzigingen in bestaande wet- en regelgeving. Hamers: “Door deze samenwerking met Borger & Burghouts wordt het voor onze lidbedrijven eenvoudiger om de op hen van toepassing zijnde wet- en regelgeving te herkennen, te doorgronden en belangrijker nog, eraan te voldoen. We gaan ervan uit onze leden hiermee in grote mate te ontzorgen en hen naar een nog hoger niveau te tillen”.

Over VNMI

De Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI) is de branche-organisatie van Nederlandse producenten van ruwe metalen, metaallegeringen en halffabricaten daarvan (www.vnmi.nl). De VNMI vertegenwoordigt ruim 80% van de in Nederland gevestigde metallurgische industrie (bedrijven met rechtspersoonlijkheid en 20 of meer medewerkers). De bedrijven in de metallurgische industrie vertegenwoordigen in Nederland circa 50.000 voltijdsbanen (direct/indirect) en EUR 6 miljard exportwaarde (Nyfer, 2012).

X